4 Resepi Ayam Bakar Madu (Boleh Guna Air Fryer Juga)

Resepi ayam bakar madu

Teringat ayam bakar madu di pasar malam? Jom buat sendiri. Kami kongsikan beberapa resepi ayam bakar madu untuk anda yang memang sedap! 1. Resepi Ayam Bakar Madu Bahan-bahan 20 ketul ayam saiz sederhana 2 sudu besar serbuk cili Baba’s 5 sudu besar gula 2 sudu kecil garam 1 sudu besar cukup rasa 1 sudu kecil … Jom kita cuba →

3 Resepi Sambal Ayam Penyet (Sedap, Mudah & Pedas Berdesing)

Resepi Sambal Ayam Penyet

Tidak lengkap sesebuah hidangan ayam penyet tanpa sambal,  hal ini yang membuatkan ramai orang jatuh hati dengan menu ayam penyet. Jom kami ingin kongsikan resepi sambal ayam penyet yang mudah ini untuk anda. Jom kita tengok. 1. Resepi Sambal Ayam Penyet Ummph! Bahan-bahan 3 Biji bawang Besar 5 ulas bawang Putih 10bijj cili api hijau … Jom kita cuba →

4 Resepi Bihun Singapore (Mudah, Sedap & Berkhasiat)

Resepi bihun singapore

Antara sarapan pagi yang senang dan berkhasiat ialah bihun singapore. Resepi bihun singapore memang lengkap dengan karbohidrat, protein dan sayuran.  Kalau anda sedang mencari resepi untuk bihun ini, jom kita tengok beberapa resepi yang kami kongsikan di bawah. 1. Resepi Bihun Singapore Simple Bahan-bahan 1 bungkus bihun (rendam dalam air biasa selama 20 minit) 4 … Jom kita cuba →

4 Resepi Mushroom Soup (Pekat & Berlemak, Ala Pizza Hut)

Resepi mushroom soup

Garlic bread memang enak dimakan dengan mushroom soup. Resepi mushroom soup yang kami kongsikan sebentar lagi memang sedap ala-ala Pizza Hut. Selepas buat mengikut resepi kami ini, pasti anda tak pandang dah mushroom soup yang dijual di kedai. Jom tengok resepi mushroom soup ini. 1. Resepi Mushroom Soup Bahan-bahan 300ml air 500ml susu kotak 1 … Jom kita cuba →

3 Resepi Kari Kepala Ikan (Simple & Sedap, Mamak Style)

Resepi Kari Kepala Ikan

Siapa peminat kari memang tak sah jika tidak mencuba resepi kari kepala ikan. Kalau anda order di kedai harga kari kepala ikan ini boleh dikatakan mahal juga tapi bergantung kepada size kepala ikan tersebut. Jadi dari anda beli di kedai, apakata anda cuba sendiri dirumah, jimat kan? Jom kami kongsikan. 1. Resepi Kari Ikan Tanpa … Jom kita cuba →

3 Resepi Begedil Daging (Bergedil Sedap, Simple Sangat Nak Buat)

Resepi Begedil Daging

Resepi begedil daging ini tidak semestinya begedil kentang sahaja, tapi boleh juga diolah menjadi resepi lain seperti tauhu begedil. Senang kata jika anda kreatif, boleh dipelbagaikan lagi resepi berasaskan begedil daging. Izinkan kami berkongsi resepi begedil daging untuk anda. 1. Resepi Begedil Kentang Daging Bahan-bahan 5 biji kentang digoreng dan lecek 1 peket (400g) daging … Jom kita cuba →

3 Resepi Kacang Pool (Buat Roti, Sarapan Ala Johor Bahru)

Resepi kacang pool

Kacang Pool merupakan menu yang cukup popular untuk sarapan pagi di Johor Bharu. Menu sampingan yang dihidangkan bersama kacang pool ini ialah roti bakar putih yang tebal. Apa kata anda cuba pula resepi kacang pool yang kami sediakan ini, tak perlu lagi nak ke Johor Bahru untuk merasa kacang pool yang sedap ini. Jom kita … Jom kita cuba →

4 Resepi Brownies (Guna Sukatan Cawan dan Timbang)

Resepi brownies

Terdapat pelbagai resepi brownies di luar sana, tetapi bila dah cuba selalu tak jadi. Nak buat brownies nampak senang tetapi susah juga. Jangan risau, kami kongsikan beberapa resepi brownies mengikut sukatan cawan atau metriks, anda boleh pilih yang mana senang untuk anda. Jom kita tengok. 1. Resepi Brownies Kedut Sukatan Cawan Bahan-bahan A 1/2 cawan … Jom kita cuba →

4 Resepi Roti Chicken Floss (Gebu, Lembut dan Enak)

Resepi roti chicken floss

Antara pilihan orang ramai jika ke bakeri ialah roti chicken floss. Rasa roti yang lembut dan berlemak bersama chicken floss yang pedas memberikan rasa yang lengkap dan enak dimakan bila-bila masa. Di sini kami kongsikan resepi roti chicken floss untuk anda cuba. Jom kita tengok. 1. Resepi Roti Chicken Floss Goreng Bahan-bahan A 1 cawan … Jom kita cuba →

3 Resepi Lepat Pisang (Sedap, Manis & Lembut)

Resepi lepat pisang

Siapa sahaja yang tidak suka akan buah pisang, paling menarik lagi apabila pelbagai kuih yang berasaskan pisang ini cukup manis dan sedap bila dimakan. Kali ini kami ingin kongsikan beberapa resepi lepat pisang yang menjadi kegemaran anda ini. Jom baca. 1. Resepi Lepat Pisang Berangan Bahan-bahan 1 cawan tepung gandum 3 sudu tepung beras 1 … Jom kita cuba →

3 Resepi Sotong Bakar (Ala Thai, Sumbat Bakar & Sumbat Bersambal)

Resepi sotong bakar

Baru-baru ini resepi sotong bakar viral di social media. Semua orang ingin mencuba resepi seafood yang cukup mudah ini. Pelbagai resepi sotong bakar telah diolah mengikut citarasa masing-masing. Izinkan kami berkongsi resepi ini. 1. Resepi Sotong Bakar Thai Bahan-bahan Sotong saiz besar Isi Udang segemgam Telur 1 biji Bahan Sos 5 ulas Cili kecil 4 … Jom kita cuba →

3 Resepi Kuih Kaswi (Guna Sukatan Cawan Pun Boleh)

Resepi kuih kaswi

Anda tercari-cari resepi kuih kaswi yang apabila dimakan lembut dan kenyal di mulut? Kuih kaswi sangat sesuai dimakan ketika minum pagi dan petang. Di sini kami ingin kongsikan dengan anda beberapa resepi kuih kaswi. 1. Resepi Kuih Kaswi Gula Merah Bahan-bahan Bahan A 1 cawan gula merah 1/2 cawan gula pasir 1 cawan air Sedikit … Jom kita cuba →