4 Resepi Kuih Keria Gula Melaka (Rangup dan Lembut)

Resepi Kuih Keria Gula Melaka

Singgah di Melaka tidak sah jika tidak membeli kuih keria gula melaka viral. Nak datang sana memang kena beratur panjang, mana tidaknya keenakan kuih keria ini rangup di luar dan lembut di dalam menjadi tarikan pelancong. Kali ini kami kongsikan resepi kuih keria gula melaka untuk anda cuba sendiri dirumah. Jom kita try! 1. Resepi … Lihat resipi →

4 Resepi Sotong Masak Thai (Masam, Manis & Pedas)

Resepi Sotong Masak Thai

Kali ini kami ingin kongsikan resepi sotong masak thai yang cukup menyelerakan ini, Nampak macam simple kan resepi ini, tapi bila dah makan memang boleh bertambnah nasi. Rasa masam, manis dan pedas itu yang membuatkan resepi ini pernah menjadi viral. Jom baca resepi ini. 1. Resepi Sotong Masak Thai Sos Bahan-bahan Cili padi 12 biji … Lihat resipi →

4 Resepi Keropok Lekor Cheese (Resipi Viral Yang Mudah)

Resepi Keropok Lekor Cheese

Semua makanan yang kita lihat sekarang, memang tak lari dengan cheese sebagai penambah perasa. Seperti yang resepi kami akan kongsikan ini resepi keropok lekor cheeese, dengar pun menarik kan? Orang sekarang memang sangat kreatif dalam mengolah makanan. Jom kita try! 1. Resepi Lekor Cheese Mudah Bahan-bahan Keropok lekor Cheese Minyak masak Cara buat Lekor Cheese … Lihat resipi →

4 Resepi Sea Salt Chocolate Chip Cookies (Viral & Sedap)

Resepi Sea Salt Chocolate Chip Cookies

Antara cookies yang tengah viral sekarang ini ialah sea salt chocolate chip. Kenapa kami katakan ia viral? Ini kerana jika anda rajin sroll di semua sosial media, pasti akan ada mereka yang berkongsikan resepi sea salt chocolate chip. Jom baca sampai habis! 1. Resepi Sea Salt Belgian Chocolate Chip Cookie Bahan-bahan Bahan A 250gm unsalted … Lihat resipi →

4 Resepi Air Mangga (Sedap Letak Susu, Rasa Jus Yang Fresh)

Resepi Air Mangga

Panas-panas dapat minum air mangga yang sejuk memang menyelerakan. Lagi pula dapat air dengan buah mangga yang segar confirm tak pandang kiri-kanan dah. Kali ini kami kongsikan dengan anda resepi air mangga dengan pelbagai versi. Jom baca sampai habis. 1. Resepi Air Mango Dessert Bahan-bahan 3 cwn susu segar 1 paket serbuk jelly flavour mangga … Lihat resipi →

7 Resepi Nasi Daging Utara (Simple & Sedap)

Resepi nasi daging

Sejak kebelakangan ini resepi nasi daging telah menjadi viral, ini kerana ada yang mencipta resepi yang sungguh mudah iaitu hanya menggunakan tin kurma daging dan di masak bersama nasi di dalam rice cooker. Sangat mudah dan mejimatkan masa. Kali ini kami akan bantu anda untuk dapatkan resepi nasi daging dengan pelbagai cara untuk cuba sendiri. … Lihat resipi →

3 Resepi Sotong Bakar (Ala Thai, Sumbat Bakar & Sambal)

Resepi sotong bakar

Baru-baru ini resepi sotong bakar viral di social media. Semua orang ingin mencuba resepi seafood yang cukup mudah ini. Pelbagai resepi sotong bakar telah diolah mengikut citarasa masing-masing. Izinkan kami berkongsi resepi ini. 1. Resepi Sotong Bakar Thai Bahan-bahan Sotong saiz besar Isi Udang segemgam Telur 1 biji Bahan Sos 5 ulas Cili kecil 4 … Lihat resipi →

3 Resepi Crab Rangoon Guna Kulit Popia (Viral, Sedap & Simple)

Resepi Crab Rangoon

Baru-baru ini viral di Tik Tok resepi crab rangoon ini. Memang nampak menarik resepi ini yang dihidangkan bersama sos yang tersendiri. Kali ini kami akan kongsikan dengan resepi yang sedang viral ini. Jom kita try! 1. Resepi Crab Rangoon Guna Kulit Popia & Sos Creamy Hijau Bahan-bahan Kulit popia / kulit wantan 1 paket filamen … Lihat resipi →

4 Resepi Jejari Oat (Biskut Viral Mudah Dibuat, Lembut & Rangup)

Resepi jejari oat

Antara kuih raya kegemaran orang Malaysia ialah jejari oat. Kuih ini kalau waktu bukan Raya pun, memang laku. Buat sendiri sahaja lagi senang, di sini kami kongsikan resepi jejari oat untuk anda. Jom kita tengok. 1. Resepi Jejari Oat Bahan-bahan A 1 cawan butter/marjerin 2 1/2 cawan tepung gandum 2 cawan oat (kisar halus) 3/4 cawan … Lihat resipi →

3 Resepi Oden (Mudah Dibuat, Rasa ala Family Mart)

Resepi Oden

Sebut sahaja Oden, siapa sahaja yang tidak kenal dengan menu viral ‘street food’ dari Jepun ini. Selain boleh diperolehi di kedai serbaneka popular, anda juga boleh melakukannya sendiri dengan mengikuti resepi Oden mudah yang kami kongsikan ini. 1. Resepi Oden ala Family Mart Bahan-bahan Paste tomyam 1 paket Paste asam pedas 1 paket Kiub ayam … Lihat resipi →

3 Resepi Puding Roti (Boleh Guna Air Fryer atau Oven)

Resepi puding roti

Antara menu kegemaran untuk pencuci mulut ialah puding roti. Kebelakangan ini puding roti memang viral. Kami kongsikan 3 resepi puding roti yang sangat mudah untuk anda. Kami juga ada kongsikan cara untuk membuat kek marble. Jom cuba. 1. Resepi Puding Roti menggunakan air fryer Bahan-bahan puding roti 6 keping roti (potong kasar) 1/2 cawan gula … Lihat resipi →

3 Resepi Daging Harimau Menangis (Cara Perap & Buat Sos)

Resepi daging harimau menangis

Memandangkan resepi ini sudah viral dengan kisah ibu Neelofa iaitu Noor Kartini Noor Mohammed yang mahu patenkan resipi ini,  kami kongsikan 3 resepi Daging Harimau Menangis supaya anda boleh buat sendiri. Anda juga boleh ubah mengikut citarasa anda. Jom kita try! 1. Resepi Daging Harimau Menangis Grill dan Sos ala Thai Bahan-bahan Perapan Daging 5 … Lihat resipi →