8 Resepi Nasi Goreng Sedap (Juadah Penyelamat)

Resepi Nasi Goreng Sedap

Nasi goreng adalah judah yang tak pernah jemu di makan. Pelbagai resepi nasi goreng sedap yang ada, tinggal anda cuba sahaja di rumah. Resepi nasi goreng juga amat mudah di buat. Jika tiada idea untuk masak, nasi goreng adalah penyelamat. Izinkan kami berkongsi resepi ini. 1. Resepi Nasi Goreng Kangkong Bahan-bahan Bawang merah Bawang putih … Jom kita cuba →

4 Resepi Ayam Geprek (Pedas dan Rangup)

Resepi Ayam Geprek

Antara makanan Indonesia yang cukup popular di Malaysia ialah Ayam Geprek. Resepi yang cukup mudah ini hanya dihidangkan dengan nasi putih, ayam goreng tepung dan sambal geprek yang cukup pedas. Kali ini kami akan kongsikan dengan anda resepi ayam geprek yang cukup mudah ini. Jom baca sampai habis. 1. Resepi Ayam Geprek Berempah Extra Spicy … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Goreng Seafood (Buat Sendiri Lagi Puas Hati)

Resepi Nasi Goreng Seafood

Menu nasi goreng memang tak pernah jemu nak makan, antara menu yang selalu dibuat jika dah tiada idea nak masak. Kali ini kami ingin kongsikan resepi nasi goreng seafood yang cukup popular jika anda makan di kedai. Bila buat sendiri lagi puas hati sebab boleh letak banyak mana seafood yang kita inginkan. Jom kita try! … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Telur Terengganu (Menu Zaman Silam Istana Terengganu)

Resepi Nasi Telur Terengganu

Resepi kali ini cukup jarang kita dengar, hanya boleh didapati di Terengganu sahaja. Resepi Nasi Telur Terengganu ini juga dikatakan berasal dari zaman silam istana Terengganu, dan boleh jumpa ketika pada hari raya sahaja. Jom lihat bersama resepi unik ini. 1. Resepi Nasi Telur Terengganu Bahan-bahan Nasi putih Hati lembu Serbuk kunyit Ikan masin Udang … Jom kita cuba →

3 Resepi Nasi Goreng Belacan (Mudah, Cepat Dan Sedap)

Resepi Nasi Goreng Belacan

Nasi goreng memang menjadi kegemaran seluruh lapisan masyarakat, tidak kira lah kanak-kanak atau yang berusia. Nasi goreng juga boleh dimakan tidak kira masa dan mudah untuk membuatnya. Kali ini kami ingin kongsikan dengan anda resepi nasi goreng belacan. Jom kita try! 1. Resepi Nasi Goreng Tumbuk Mak Mok Bahan-bahan Bahan Tumbuk  Cili Kering Bawang Besar … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Goreng Pattaya (Mudah dan Sesuai Untuk Seisi Keluarga)

Resepi Nasi Goreng Pattaya

Nasi goreng pattaya memang mejadi kegemaran anak-anak, ye lah kerana nasi tersebut diselimutkan dengan telur dadar yang nipis. Kalau di kedai pun menu ini juga antara menu popular yang selalu dipesan. Jom kami kongsikan resepi nasi goreng pattaya untuk anda. 1. Resepi Nasi Goreng Pattaya Luar Biashe Bahan-bahan Daging 200gm Hirisan Halia Hirisan Cili Merah … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Kuning (Dari Terengganu Dan Sabah)

Resepi nasi kuning

Di Malaysia yang tercinta ini, ada banyak jenis nasi kuning. Nasi kuning Terengganu dan Sabah antara nasi kuning yang terkenal. Lauk sampingan yang dimakan bersama nasi ini juga bergantung pada tempatnya. Ada yang dimakan dengan ayam masak merah, ada yang dimakan dengan gulai ikan, dan ada juga yang dimakan dengan ikan goreng dan sambal. Resepi … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Hujan Panas (Cantik Rupanya, Sedap Rasanya)

Resepi nasi hujan panas

Ramai yang menganggap nasi hujan panas ini seperti nasi minyak, namun sebenarnya nasi ini lain dari segi warna dan rupa, tidaklah sama. Nasi hujan panas ini juga sedap dimakan bersama ayam merah, daging kurma dan lauk kenduri yang lain. Susah ke nak buat hidangan ini? Di sini kami kongsikan resepi nasi hujan panas untuk anda. … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Daging (Resepi Mudah, Masak Guna Periuk Nasi)

Resepi nasi daging

Kalau ada daging dekat rumah tapi tak tahu nak masak, boleh cuba masak nasi daging utara. Resepi nasi daging yang kami kongsikan ini mudah sahaja, boleh masak menggunakan periuk nasi. Yang pasti memang sedap! Jom tengok. 1. Resepi Nasi Daging Utara Simple Bahan-bahan Daging 3 pot beras Basmathi 2 sudu minyak sapi + 2 sudu … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Maqlubah (Cara Yang Unik, Namun Sangat Sedap)

Resepi nasi maqlubah

Nasi Maqlubah merupakan antara hidangan Timur Tengah yang unik. Ini adalah kerana nasi ini dibuat dengan kaedah yang unik iaitu dengan menyusun bahan secara terbalik, dan akan terbalikkan pula periuk nasi. Kalau nak tahu caranya, boleh tengok beberapa resepi nasi maqlubah ini. Anda boleh menggunakan ayam, daging dan juga kambing untuk hidangan ini. Jom tengok. … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Dagang Terengganu (Sarapan Popular Pantai Timur)

Resepi nasi dagang terengganu

Kalau di Kelantan popular dengan sarapan nasi tumpang, kalau di Terengganu pula popular dengan nasi dagang sebagai sarapan. Nasi dagang mungkin kelihatan agak rumit untuk dibuat, tapi sebenarnya tidaklah susah untuk membuat sarapan yang sedap ini. Yang pasti, bahan kena cukup. Di sini kami kongsikan resepi nasi dagang Terengganu yang mudah sahaja untuk anda cuba. … Jom kita cuba →

4 Resepi Bubur Nasi (Menyelerakan, Sedap Dimakan Panas)

Resepi bubur nasi

Bila demam atau tiada selera, kita akan lebih memilih untuk makan bubur berbanding nasi. Rasa bubur yang hangat dan suam memberikan rasa comfort pada kita, sebab itu bubur nasi dipanggil sebagai comfort food. Di sini kami kongsikan beberapa resepi bubur nasi untuk anda cuba. 1. Resepi Bubur Nasi Kelate Bahan-bahan sup ayam 1/2 ekor ayam … Jom kita cuba →