7 Resepi Waffle Mudah (Ada Pelbagai Perisa)

Resepi Waffle Mudah

Jom cuba resepi waffle yang mudah dan sedap ini. Asyik keluar duit sahaja, apakata anda buat sendiri waffle ini boleh jimat duit kan? Lagipun alat pembuat waffle pun boleh beli dengan harga serendah RM30 sahaja di online. Jom baca! 1. Resepi Waffle Bahan-bahan Tepung cap ros 4 cawan Baking powder 4 sudu teh Tepung jagung … Jom kita cuba →

4 Resepi Queen Cake (Old School Cake)

Resepi Queen Cake

Queen cake atau dikenali sebagai cupcake ini mudah dimakan kerana mempunyai saiz yang kecil. Resepi Queen cake yang kami sediakan ini cukup mudah untuk cuba dan boleh dibawa di majlis keraian. Kanak-kanak pasti tertarik dengan deko cupcake dan juga kemanisan kek ini. Jom baca. 1.Resepi Queen Cake (Old School Cake) Bahan-bahan Bahan A 160g tepung … Jom kita cuba →

4 Resepi Vanilla Cake (Kek Span & Butter)

Resepi vanilla cake

Jika anda tidak gemar dengan kek coklat, anda boleh beralih kepada kek vanilla. Kek vanilla tidak terlalu muak jika makan sesuai untuk yang tidak gemarkan coklat. Inginkan resepi vanilla cake? Jom kita try resipi kek vanilla ini. 1. Resepi Cup Cake Vanilla Bahan-bahan 125g butter/margerin 120g gula halus/castor 125g tepung penaik 3 biji telur gred … Jom kita cuba →

4 Resepi Victoria Sandwich (Roti & Kek Sukatan Cawan)

Resepi Victoria Sandwich

Resepi victoria sandwich ini ada dua jenis iaitu roti sandwich dan kek. Kedua-duanya hanya nama yang sama tapi resepi membuatnya adalah berlainan. Jangan risau kali ini kami akan kongsikan juka kedua-dua resepi sandwich dan kek ini untuk anda. Jom kita try! 1. Resepi Lemon Curd Victoria Sandwich Cake Bahan-bahan 225g mentega, lembut 180g gula 4 … Jom kita cuba →

4 Resepi Fluffy Pancake (Sarapan Pagi yang Simple dan Kenyang)

Resepi Fluffy Pancake

Resepi yang kami akan kongsikan ini sangat sesuai dengan sarapan untuk anak-anak, kami yakin yang mereka akan tambah berkali-kali. Menu sarapan mudah yang kami maksud kan ini ialah resepi fluffy pancake. Sarapan ini tidak terlalu berat jika di makan pada waktu pagi. Tambahan pula di hias dengan pelbagai topping yang menarik pada pancake mampu menarik … Jom kita cuba →

4 Resepi Fudgy Brownies (Tak Berapa Manis dan Mudah)

Resepi fudgy brownies

Jika anda mencari resepi brownies, di sini kami akan kongsikan resepi fudgy brownies untuk anda. Berbeza dengan kek coklat, tekstur brownies sedikit kering apabila dimakan. Brownies seringkali menjadi menu popular untuk di bawa ke majlis potluck, dengan size mini yang cukup mudah untuk dimakan. Jom kita try!   1. Resepi Fudgy Brownies Cik Cukelat Bahan-bahan … Jom kita cuba →

3 Resepi Pavlova Mini (Saiz Kecil Cukup Mudah Nak Buat)

Resepi Pavlova Mini

Selalunya jika anda makan pavlova bersaiz besar kan? Kali ini kami ingin kongsikan dengan resepi pavlova mini yang mudah untuk anda buat jika mempunyai majlis keraian. Kerana tidak semua yang gemar dengan pavlova.  Tak adalah pembaziran yang berlaku kan? Jom kami kongsikan. 1. Resepi Pavlova Mini / Comey Bahan-bahan 6 biji putih telur (telur gred … Jom kita cuba →

4 Resepi Kek Butterscotch (Sedap Semuanya, Boleh Dijual)

Resepi kek butterscotch

Anda mencari resepi kek butterscotch? Di sini terdapat beberapa resepi untuk anda cuba. Kek ini agak mahal dijual, boleh anda cuba untuk jual juga. Kalau nak makan sendiri pun boleh. Jom tengok resepinya. 1. Resepi Kek Butterscotch Pecan Bahan-bahan kek span 130g tepung kek 125g gula kastor 15g ovalette 5 biji telur gred B 40g … Jom kita cuba →

4 Resepi Brownies (Guna Sukatan Cawan dan Timbang)

Resepi brownies

Terdapat pelbagai resepi brownies di luar sana, tetapi bila dah cuba selalu tak jadi. Nak buat brownies nampak senang tetapi susah juga. Jangan risau, kami kongsikan beberapa resepi brownies mengikut sukatan cawan atau metriks, anda boleh pilih yang mana senang untuk anda. Jom kita tengok. 1. Resepi Brownies Kedut Sukatan Cawan Bahan-bahan A 1/2 cawan … Jom kita cuba →

4 Resepi Kek Mentega (Butter Cake Moist, Ikut Sukatan Cawan)

Resepi kek mentega

Resepi kek mentega ini memang banyak di internet. Tetapi kadang-kadang resepi yang dicuba tidak menjadi. Jadi, kami kongsikan resepi yang mudah sahaja untuk anda. Ada tips sebenarnya untuk elak kek bentat! Jom kita tengok. 1. Resepi Kek Mentega Sukatan Cawan Bahan-bahan 1 cawan mentega/marjerin 3/4 cawan gula halus 4 biji telur 1 sudu kecil esen … Jom kita cuba →

3 Resepi Buttercake Marble (Kek Butter Susu Sukatan Cawan)

Resepi buttercake

Sekarang ini, buttercake dan kek marble telah menjadi satu resepi viral yang selalu kita lihat di media sosial. Pelbagai jenis resepi buttercake yang telah diolah mengikut citarasa masing-masing. Sedap kalau dimakan bersama secawan kopi panas. Jom kami kongsikan resepi buttercake. 1. Resepi Orange Moist Buttercake Bahan-bahan 1 cawan mentega 1 cawan gula kastor 5 biji … Jom kita cuba →

3 Resepi Waffle Rangup (Sedap, Gebu dan Tahan Lama)

Resepi Waffle

Kalau anak-anak selalu minta waffle di luar, pasti kena keluar duit. Kalau murah, tak apa. Ini ada yang sampai RM5-RM10. Jadi, apa kata anda cuba buat sendiri di rumah. Tak susah mana pun kalau cuba buat menggunakan resepi waffle ini. Jom kita try! 1. Resepi Waffle Rangup Gebu Bahan-bahan 3 cawan tepung gandum 2 sudu … Jom kita cuba →