4 Resepi Egg Roll (Ada Tekniknya, Mudah Sahaja)

Resepi egg roll

Resepi egg roll ini sangat menarik, ia boleh dijadikan sarapan, lauk untuk makan tengah hari dan juga makan malam. Cara nak buat egg roll ini juga sebenarnya mudah walaupun anda kena menggunakan teknik yang betul. Jangan risau, kami kongsikan caranya. Jom kita try! 1. Resepi Egg Roll Chicken Floss Bread Bahan-bahan 200g air 1 biji … Jom kita cuba →

4 Resepi Egg Tofu (Pelbagai Rasa, Enak Belaka)

Resepi Egg Tofu

Egg tofu atau tofu telur ini merupakan salah satu bahan yang berkhasiat dan kaya dengan protein. Resepi egg tofu juga sangat mudah dibuat, walaupun nampak ringkas tetapi sangat enak dimakan bersama nasi panas. Jika anda tiada selera, cubalah pelbagai resepi yang kami kongsikan ini. Pasti berselera! 1. Resepi Egg Tofu Masak Sos Tiram Bahan-bahan 1 batang … Jom kita cuba →

4 Resepi Telur Masak Kicap Simple (Sedap, Confirm Tambah Nasi)

Resepi telur masak kicap

Resepi simple seperti telur masak kicap ini antara resepi yang nampak biasa, tetapi kalau dimakan memang bertambah nasi. Di sini kami kongsikan beberapa resepi telur masak kicap yang memang sedap. Nak buat pun mudah, bahan memang ada di dapur. Bukan sahaja resepi ini sesuai dengan orang bujang, orang yang dah berkahwin pun boleh masak. Jom … Jom kita cuba →

4 Resepi Kacang Panjang Sedap (Tumis, Goreng, Masak Sambal)

Resepi kacang panjang

Kebiasaannya, untuk kacang panjang kita akan masak bersama telur. Jemu juga jika selalu masak menu yang sama kan. Jadi kami ada kongsikan resepi kacang panjang yang sedap-sedap untuk anda. Pasti bertambah nasi jika buat menu yang kami kongsikan ini. Jom tengok. 1. Resepi Kacang Panjang Tumis Dengan Tauhu Resepi ini tidak menggunakan garam kerana sudah … Jom kita cuba →

4 Resepi Ayam Kam Heong (Chinese Style, Tapi Pedas)

Resepi ayam kam heong

Jika anda suka makan di Restoran Masakan Cina, pasti akan terjumpa dengan menu ini. Resepi ayam kam heong ini merupakan hidangan yang seakan ayam masak kicap, tetapi lebih pedas dan berempah. Hidangan ini juga agak berkuah sedikit tetapi juga boleh dimasak agak kering. Kami kongsikan resepi ayam kam heong mudah dan senang untuk anda. 1. … Jom kita cuba →

4 Resepi Lala (Pelbagai Rasa, Sedap Belaka)

Resepi lala

Ada lala di rumah tapi taktahu nak masak apa? Jom tengok pelbagai resepi lala yang kami kongsikan ini. Semuanya sedap belaka. Anda boleh pilih mengikut citarasa anda. Ada yang pedas, berlemak, masam manis, anda pilih sahaja. Teruskan membaca perkongsian kami ini. 1. Resepi Lala Masak Pedas Bahan-bahan 1kg lala 5 ulas bawang merah kecil 3 … Jom kita cuba →

4 Resepi Kuey Teow Kantonis (Kuah Pekat Dan Sedap)

Resepi kuey teow kantonis

Terdapat banyak jenis menu kuey teow sebenarnya. Ada kuey teow ladna, kuey teow kungfu, kuey teow hong kong dan bermacam-macam lagi. Kuey teow Kantonis ini antara kegemaran ramai juga. Jom tengok beberapa resepi kuey teow kantonis yang kami kongsikan ini. Mudah dan senang sahaja. 1. Resepi Kuey Teow Kantonis Simple Resepi ini sedap dimakan bersama … Jom kita cuba →

4 Resepi Macaroni Cheese (Goreng Atau Bakar, Anda Pilih)

Resepi macaroni cheese

Bagi peminat masakan western, macaroni cheese memang antara hidangan wajib. Rasa yang masin berlemak memang sedap dan kanak-kanak pun turut sukakannya. Resepi macaroni cheese memang sangat senang dan anda boleh pilih pelbagai jenis protein dan sayuran untuk dimasukkan ke dalamnya. Di sini kami kongsikan resepi macaroni cheese untuk anda. Jom tengok. 1. Resepi Macaroni Cheese … Jom kita cuba →

4 Resepi Ayam Masak Palembang (Rasa Original, Mudah Sahaja)

Resepi ayam palembang

Ayam masak palembang merupakan antara hidangan yang terdapat di dalam nasi ambeng. Lauk ini memang sangat sedap, rasanya ala-ala masak kicap tetapi terdapat rasa kari dan santan di dalamnya. Resepi ayam palembang ini merupakan resepi dari Jawa dan tak susah untuk dibuat. Bahan-bahannya juga memang terdapat di dalam dapur kita. Jom tengok resepi ini. 1. … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Hujan Panas (Cantik Rupanya, Sedap Rasanya)

Resepi nasi hujan panas

Ramai yang menganggap nasi hujan panas ini seperti nasi minyak, namun sebenarnya nasi ini lain dari segi warna dan rupa, tidaklah sama. Nasi hujan panas ini juga sedap dimakan bersama ayam merah, daging kurma dan lauk kenduri yang lain. Susah ke nak buat hidangan ini? Di sini kami kongsikan resepi nasi hujan panas untuk anda. … Jom kita cuba →

4 Resepi Nasi Maqlubah (Cara Yang Unik, Namun Sangat Sedap)

Resepi nasi maqlubah

Nasi Maqlubah merupakan antara hidangan Timur Tengah yang unik. Ini adalah kerana nasi ini dibuat dengan kaedah yang unik iaitu dengan menyusun bahan secara terbalik, dan akan terbalikkan pula periuk nasi. Kalau nak tahu caranya, boleh tengok beberapa resepi nasi maqlubah ini. Anda boleh menggunakan ayam, daging dan juga kambing untuk hidangan ini. Jom tengok. … Jom kita cuba →

3 Resepi Ketam Masak Lemak (Pedas Terangkat, Rugi Tak Cuba)

Resepi Ketam Masak Lemak

Ketam memang enak bila dijadikan kuah.Makan pula bersama nasi panas.  Jom baca resepi ketam masak lemak yang bakal buatkan anda terliur jika baca sampai habis. asdfasdfasdfadssdf. Resepi ini sdfasfasfasd. 1. Resepi Ketam Masak Lemak dengan Nenas Terangkat Bahan-bahan 8 ekor ketam 1 batang serai 2 inci halia 3-4 ketul kunyit 4-5 biji bawang merah 1 … Jom kita cuba →