4 Resepi Mee Suah (Simple & Sihat, Sesuai Untuk Diet)

Resepi Mee Suah

Bila dah selalu masak memang boleh kering idea. Kami cadangkan anda cuba resepi mee suah yang cukup mudah nak buat. Sesekali tukar selera makan mee pun okay juga kan. Hidangan mee suah ini juga sesuai untuk anda yang sedang berdiet. Izinkan kami berkongsi resepi mudah ini. Jom kita try! 1. Resepi Mee Suah Simple Bahan-bahan … Lihat resipi →

4 Resepi Mee Jawa Sarawak (Menu Popular Dari Sarawak)

Resepi Mee Jawa Sarawak

Jika anda datang ke Sarawak wajib untuk mencuba mee jawa sarawak ini, menu ini cukup popular disana. Mee jawa sarawak ini juga dikatakan hampir sama dengan hidangan di Semenanjung iaitu mee rebus, cuma di Sarawak mereka akan makan bersama satay sebagai hidangan sampingan. Jom kali ini kami kongsikan dengan anda resepi mee jawa sarawak. Jom … Lihat resipi →

8 Resepi Sizzling Yee Mee Simple (Sedap & Mudah Nak Buat)

Resepi Sizzl;ing Yee Mee

Jika singgah makan di food court shopping mall, antara menu yang popular ialah sizzling yee mee. Singgah sahaja di depan kedai boleh bau keharuman kuah sizzling tersebut. Apa yang menarik, yee mee akan dibuat di depan kita sendiri. Jom kami kongsikan resepi sizzling yee mee untuk anda, mana tahu boleh buat sumber income! Jom kita … Lihat resipi →

4 Resepi Maggi Goreng Tanpa Perencah (Simple Tapi Padu)

Resepi Maggi Goreng Tanpa Perencah

Kalau pergi kedai mamak, confirm anda akan pesan Maggi goreng kan? Maggi goreng mamak ini memang berlainan rasanya dengan kedai lain, sampai boleh jadi ketagih. Perencah Maggi sebenarnya tak berapa baik untk anak-anak, jadi resepi ini memang sesuai untuk anda yang mempunyai anak peminat Maggi. Kali ini kami kongsikan resepi Maggi goreng tanpa perencah confirm sihat … Lihat resipi →

4 Resepi Mee Kuah Tulang (Sedap & Daging Empuk)

Resepi Mee Kuah Tulang

Sesekali menu makan tengahari kita gantikan dengn mee pun apa salahnya, boleh kenyang sampai ke malam. Jika sebelum ini kami kongsikan resepi mee rebus, jom kami nak kongsikan dengan anda mee kuah tulang. Resepi ini  “watak utama” hidangan semestinya daging dan tulang lembu yang dimasak empuk. Jom kita try! 1. Resepi Mee Kuah Tulang Warisan Ayahanda … Lihat resipi →

7 Resepi Mee Kari Sedap (Nyonya & Chinese Style)

Resepi Mee Kari Sedap

Mee kari adalah salah satu juadah yang cukup popular yang dihidangkan apabila tetamu datang, mungkin kerana cara nak masak yang cukup mudah dan juga boleh kenyang sampai ke malam. Jom kami kongsi resepi mee kari yang sedap untuk anda. Jom kita try! 1. Resepi Mee Kari Bahan-bahan 1 mangkuk udang direbus. Asingkan isi dan kulit. … Lihat resipi →

4 Resepi Mee Wantan (Sup Chinese Style & Kicap)

Resepi Mee Wantan

Bukan senang nak mencari mee wantan yang halal dan sesuai dengan selera orang “kita”. Seperti yang anda tahu, selain dumpling, mee wantan adalah salah satu Chinese food di Malaysia, dan telah menjadi makanan kegemaran orang Melayu kerana halal. Tetapi anda jangan risau pada kali ini kami akan kongsikan dengan anda resepi mee wantan yang anda … Lihat resipi →

4 Resepi Maggi Goreng (Simple & Sedap, Macam Kedai Mamak)

Resepi Maggi Goreng

Siapa sahaja yang tidak suka dengan maggi, makanan segera yang paling mudah nak buat jika kita lapar di tengah malam atau tiba-tiba lapar. Kalau di kedai mamak maggi goreng merupakan menu popular yang dipesan oleh kita semua kan? Kali ini kami akan kongsikan dengan anda resepi maggi goreng untuk dicuba di rumah. Jom baca sampai … Lihat resipi →

4 Resepi Laksa Lemak Kelantan (Hanya Di Kelantan Sahaja)

Resepi Laksa Lemak Kelantan

Anda dah biasa dengar laksa Sarawak dan laksa Johor kan, kali ini kami kongsikan dengan resepi special berasal dari Kelantan iaitu resepi Laksa Lemak Kelantan. Apa yang membezakan resepi ini dari lain ialah kuah lemak putih yang digunakan didalam hidangan ini. Jom kita try! 1. Resepi Laksa Kelantan Bahan-bahan Laksa Kelantan 1 kg Bahan kuah … Lihat resipi →

3 Resepi Laksa Mee (Popular di Pangkor & Pantai Remis)

Resepi laksa mee

Jarang kita nak jumpa laksa mee selain dari Pangkor dan Pantai Remis. Ini kerana laksa mee cukup popular di kedua-dua tempat ini. Ada sedikit kelainan dalam resepi asal laksa mee ini. Kali ini kami akan kongsikan dengan anda semua beberapa resepi laksa mee ini. Buat sendiri sahaja di rumah. Jom kita try! 1. Resepi Laksa … Lihat resipi →

3 Resepi Mee Kungfu (Simple Nak Buat & Rasa Pun Sedap)

Resepi mee kungfu

Asyik makan mee goreng biasa, mee goreng mamak dan mee goreng basah sahaja. Apa kata buat kelainan dengan mencuba resepi resepi mee kungfu ini pula. Dimasak dengan Chinese style, rasanya persis masakan Cina. Jom kita try! 1. Resepi Mee Kungfu Makcik Style Bahan-bahan Bahan untuk kuah 7 ulas bawang putih diketuk 1sb sos tiram 1sb sos … Lihat resipi →

3 Resepi Laksam Pantai Timur (Kelantan & Terengganu, Sukatan Cawan)

Resepi laksam

Bagi yang tak biasa, mungkin anda akan ingat, laksa itu sama dengan laksam. Sebenarnya, dua-dua makanan ini adalah berbeza sama sekali. Laksam adalah makanan yang sangat unik dari Pantai Timur iaitu Kelantan dan Terengganu. Hari ini, kami akan berkongsi resepi laksam yang sedap. Jom kita try! 1. Resepi Laksam Kak Wan Bahan untuk isi laksam … Lihat resipi →