4 Resepi Xiao Long Bao (Sup Dumpling Chinese Style)

Resepi Xiao Long Bao

Sebaik sahaja anda melihat nama resepi mesti anda sedikit pelik kan? Baiklah izinkan kami memberi sedikit pengenalan mengenai resepi xiao long bao ini. Resepi ini merupakan makanan tradisi masyarakat Cina. Xiao long bao merujuk kepada dumpling atau ladu yang dikukus pada bakul tradisi mereka. Kali ini kami kongsikan resepi xiao long bao atau juga sup … Jom kita cuba →

4 Resepi Sup Makaroni (Sihat dan Penuh Khasiat)

Resepi Sup Makaroni

Jika anda mencari menu diet yang sihat, jom cuba resepi sup makaroni yang cukup mudah nak buat. Bukan itu sahaja resepi ini cukup dengan semua khasiat yang diperlukan. Resepi ini juga pasti memikat selera anak-anak anda. Jom baca! 1. Resepi Sup Ayam Makaroni Tumis Darat Bahan-bahan Ayam Makaroni Kentang Halia Sup bunjut Bawang merah, bawang … Jom kita cuba →

4 Resepi Sup Tulang Merah Singapore (Gearbox)

Resepi Sup Tulang Merah

Sup Tulang Merah memang cukup terkenal di Negara jiran kita iaitu Singapura. Tidak lengkap perjalanan ke Singapura jika tidak menjamah menu popular ini. Kali ini kami bawakan resepi sup tulang merah untuk anda cuba dirumah. Jom baca sampai habis! 1. Resepi Sup Tulang Merah Bahan-bahan Tulang atau gearbox kambing/lembu Bawang holland Bawang merah Bawang putih … Jom kita cuba →

4 Resepi Rasam (Berkhasiat, Boleh Melegakan Selsema Dan Sakit Tekak)

Resepi rasam

Rasam merupakan antara makanan berkhasiat dari masyarakat India. Rasam ini dikatakan boleh membantu melegakan sakit tekak, batuk dan selsema. Resepi rasam ini juga sangat mudah dan senang. Rasam enak dimakan bersama nasi panas, ikan goreng dan ikan masin. Rasanya cukup lengkap dengan masam dan berempah. Jom tengok resepi rasam yang kami kongsikan ini. 1. Resepi … Jom kita cuba →

4 Resepi Mushroom Soup (Pekat & Berlemak, Ala Pizza Hut)

Resepi mushroom soup

Garlic bread memang enak dimakan dengan mushroom soup. Resepi mushroom soup yang kami kongsikan sebentar lagi memang sedap ala-ala Pizza Hut. Selepas buat mengikut resepi kami ini, pasti anda tak pandang dah mushroom soup yang dijual di kedai. Jom tengok resepi mushroom soup ini. 1. Resepi Mushroom Soup Bahan-bahan 300ml air 500ml susu kotak 1 … Jom kita cuba →

3 Resepi Sup Ketam (Sedap & Power, Sesuai Untuk Demam Denggi)

Resepi sup ketam

Resepi sup ketam dikhabarkan boleh merawat pelbagai penyakit antaranya ialah demam denggi, selain itu juga sup ketam nipah juga dikatakan dapat menguatkan imuniti dan mengelakan dari simptom Covid-19. Tidak salah jika ikthtiar dengan pelbagai cara untuk merawat penyakit yang ada. Izin kan kami berkongsi dengan anda pelbagai resepi sup ketam tersebut. 1. Resepi Sup Ketam … Jom kita cuba →

3 Resepi Sup Telur (Cara Buat & Masak Yang Simple)

Resepi sup telur

Kebiasaanya makan paling ringkas, itulah paling sedap untuk dimakan. Bila cakap tentang sup telur, nama menu pun dah cukup mudah. Apabila dimakan sekali bersama nasi panas, cukup membangkitkan selera. Resepi sup telur temasuk Chinese style ini juga senang untuk dibuat dan bahan-bahan yang digunakan juga amat mudah didapati. Izinkan kami berkongsi resepi sup telur yang … Jom kita cuba →

3 Resepi Bihun Sup (Ada Chinese Style & Bihun Sup Utara)

Resepi bihun sup

Bihun sup jika dimakan waktu cuaca panas mahupun sejuk-sejuk memang boleh menambahkan selera. Paling menarik pelbagai juadah sampingan dihidangkan bersama bihun sup. Jom kami kongsikan resepi bihun sup dalam pelbagai versi untuk anda cuba. 1. Resepi Bihun Sup Utagha Bahan-bahan Tulang/daging @ ayam (terpulang kepada citarasa anda) Bawang merah* Bawang putih* Halia* Kulit kayu manis* … Jom kita cuba →

Resepi Bihun Sup Chinese Style (Mee Hoon Soup Cina Simple)

Resepi bihun sup Chinese style

Selalunya, kalau makan mihun sup, kita akan makan jenis yang biasa. Senang cerita, yang kita biasa jumpa di Hentian Rehat dan Rawat di Lebuhraya Utara Selatan (PLUS), Lebuhraya Pantai Timur (LPT) dan lain-lain lagi. Untuk kelainan, apa kata cuba resepi bihun sup Chinese style pula. Yang ini memang tak ada jual di R&R. Kami faham, … Jom kita cuba →

3 Resepi Sup Daging (Versi Thai / Siam, Yang Sedap & Simple)

Resepi sup daging

Siapa disini peminat sup daging? Sup daging sebenarnya datang dengan pelbagai versi. Bertambah sedap bila dimakan dengan nasi panas. Boleh bertambah pinggan nanti. Jom baca beberapa resepi sup daging untuk anda cuba nanti. 1. Resepi Sup Daging ala Thai Bahan-bahan Daging ikut suka banyak mana. Bawang putih* Bawang merah* Halia* Lengkuas dan serai   Cara-cara … Jom kita cuba →

3 Resepi Sup Ayam (Simple Tapi Sedap)

Resepi Sup Ayam

Sup ayam dikatakan sangat sesuai dimakan jika anda rasakan badan anda tidak berapa sihat. Bukan itu sahaja jika dah tak ada idea sangat sup ayam adalah resepi yang paling senang untuk dibuat malah digemari seluruh keluarga anda. Kami ada kongsikan beberapa resepi sup ayam. 1. Resepi Sup Ayam Ala Thai Bahan-bahan Bahan tumis 5 biji … Jom kita cuba →

3 Resepi Bakso Indonesia Simple (Dengan Kuah Yang Sedap)

Resepi Bakso

Sesekali, sedap juga layan makanan Jawa Indonesia. Tak perlu terbang naik Garuda, Malaysia Airlines atau AirAsia untuk ke sana. Boleh buat secara homemade sahaja di rumah. Jadi, bagi yang meminati masakan Indonesia, boleh cuba resepi bakso ini. Izikan kami berkongsi. 1. Resepi Bakso Indonesia Bahan-bahan bakso 5 ulas bawang merah kecil Bawang putih Halia Lada … Jom kita cuba →