4 Resepi Lempeng Kelapa (Tebal, Gebu dan Mudah Nak Buat)

Resepi Lempeng Kelapa

Lempeng kelapa memang sesuai dimakan bersama sambal tumis, memang boleh terangkat. Jika sebelum ini kami pernah kongsikan resepi lempeng, kali ini jom kami ingin kongsikan dengan anda pula resepi lempeng kelapa yang gebu ini. Jom kita try! 1. Resepi Lempeng Kelapa Bahan-bahan Tepung gandum 3 cawan Telur gred B 1 bj Kelapa parut 1 senduk Garam … Jom kita cuba →

5 Resepi Telur Separuh Masak (Guna Air Fryer Pun Boleh)

Resepi Telur Separuh Masak

Telur separuh masak nampak senang, tapi jika salah teknik merebus memang tak jadi seperti yang kita inginkan. Tidak mengapa, kami akan bantu dengan resepi yang akan kami kongsikan ini Jom kita try!. 1. Resepi Telur Separuh Masak Bahan-bahan Telur Air Cara buat Telur Separuh Masak Rebus air sampai mendidih. Dah mendidih tutup api. Letak telur … Jom kita cuba →

4 Resepi Roti Sosej Simple (Cheese Gulung & Mayonis)

Resepi Roti Sosej

Jika pergi ke bakery shop pasti roti sosej yang menjadi pilihan kan? Bukan yang dewasa je minat, malahan kanak-kanak pun sama. Paling best bila sos yang banyak disalut di atas roti sosej tersebut. Kali ini kami ingin kongsikan resepi roti sosej untuk anda. Jom kita try! 1. Resepi Roti Sosej Ala-Ala Kedai Kek Bahan-bahan 2 … Jom kita cuba →

4 Resepi Spiral Goreng (Simple, Sesuai Dengan Citarasa Melayu)

Resepi Spiral Goreng

Anda mencari idea untuk sarapan pagi atau makan tengahari yang simple untuk anak-anak dan keluarga anda? Apa kata sesekali anda cuba resepi spiral goreng ini. Bukan sahaja mudah untuk buat malahan kena dengan lidah dan tekak Melayu kita ini. Jom baca sampai habis. 1. Resepi Spiral Goreng Pedas Bahan-bahan 1 paket spiral 1 paket sosej … Jom kita cuba →

4 Resepi French Toast (Idea Sarapan Pagi Yang Mudah)

Resepi French Toast

Kadang-kadang kita sendiri dah kekeringan idea untuk sarapan pagi kan? Kali ini kami akan bantu anda dengan resepi french toast yang cukup mudah ini. Sebenarnya dalam bahasa mudahnya ialah roti bakar tapi diolah mengikut kreativiti masing-masing. Jom baca bersama.   1. Resepi French Toast Madu Bahan-bahan 2 biji telur 1/2 cawan fresh milk 1 sudu … Jom kita cuba →

4 Resepi Roti Croissant (Pelbagai Menu Yang Mudah dan Sihat)

Resepi Roti Croissant

Jika anda peminat roti croissant, resepi kali ini kami sediakan khas untuk anda. Resepi roti croissant ini boleh dibuat dalam pelbagai versi jika anda seorang yang kreatif. Jom baca sampai habis resepi ini. 1. Resepi Roti Ayam/Croissant Bread Inti Ayam Bahan-bahan Isi ayam Mayonise Serbuk lada hitam Bawang holland cincang Perahan asam limau nipis/lemon Garam … Jom kita cuba →

4 Resepi Apam Nasi (Guna Sukatan Cawan, Pasti Gebu)

Resepi apam nasi

Apam nasi merupakan antara kuih yang menjadi kegemaran untuk sarapan atau minum petang. Sebenarnya, resepi apam nasi ini senang sahaja. Boleh guna sukatan cawan dan uniknya, resepi apam nasi ini juga menggunakan eno. Jom kita tengok. 1. Resepi Apam Nasi Lembut Bahan-bahan 1 cawan nasi 1 cawan gula 1 1/2 cawan air 2 cawan tepung … Jom kita cuba →

4 Resepi Kuey Teow Kantonis (Kuah Pekat Dan Sedap)

Resepi kuey teow kantonis

Terdapat banyak jenis menu kuey teow sebenarnya. Ada kuey teow ladna, kuey teow kungfu, kuey teow hong kong dan bermacam-macam lagi. Kuey teow Kantonis ini antara kegemaran ramai juga. Jom tengok beberapa resepi kuey teow kantonis yang kami kongsikan ini. Mudah dan senang sahaja. 1. Resepi Kuey Teow Kantonis Simple Resepi ini sedap dimakan bersama … Jom kita cuba →

4 Resepi Roti Gardenia (Menggunakan Lebihan Roti Potong)

Resepi roti gardenia

Roti putih biasanya memang cepat expired. Kadang-kadang dah tak tahu nak makan dengan apa roti ni. Jemu juga jika selalu makan dengan telur atau peanut butter kan. Jom cuba pelbagai resepi roti Gardenia yang kami kongsikan ini, selepas ini mesti tak sempat nak expired pun roti, mesti laku. Resepi-resepi ini juga senang sahaja nak buat. Jom tengok. 1. Resepi Roti Gardenia … Jom kita cuba →

Nasi Dagang Terengganu (4 Resepi Sarapan Popular Pantai Timur)

Resepi nasi dagang terengganu

Kalau di Kelantan popular dengan sarapan nasi tumpang, kalau di Terengganu pula popular dengan nasi dagang sebagai sarapan. Nasi dagang mungkin kelihatan agak rumit untuk dibuat, tapi sebenarnya tidaklah susah untuk membuat sarapan yang sedap ini. Yang pasti, bahan kena cukup. Di sini kami kongsikan resepi nasi dagang Terengganu yang mudah sahaja untuk anda cuba. … Jom kita cuba →

4 Resepi Bihun Singapore (Mudah, Sedap & Berkhasiat)

Resepi bihun singapore

Antara sarapan pagi yang senang dan berkhasiat ialah bihun singapore. Resepi bihun singapore memang lengkap dengan karbohidrat, protein dan sayuran.  Kalau anda sedang mencari resepi untuk bihun ini, jom kita tengok beberapa resepi yang kami kongsikan di bawah. 1. Resepi Bihun Singapore Simple Bahan-bahan 1 bungkus bihun (rendam dalam air biasa selama 20 minit) 4 … Jom kita cuba →

4 Resepi Cucur Manis (Guna Sukatan Cawan, Confirm Jadi)

Resepi cucur manis

Anda tercari-cari resepi cucur manis yang mudah dan confirm jadi? Kadang-kadang bila buat tak jadi juga, adunan lembik, atau keras dan juga liat. Resepi yang kami kongsikan ini memang sangat mudah dan senang untuk dibuat. Jom kita tengok. 1. Resepi Cucur Manis Bahan-bahan 2 cawan tepung gandum 5 sudu makan gula 1 sudu kecil garam … Jom kita cuba →