4 Resepi Roti John (Buat Sendiri Confirm Puas Hati)

Resepi Roti John

Kalau berkunjung ke pasar malam, tak sah kalau tidak membeli roti john. Senang cerita dah menjadi juadah wajib kalau ke pasar malam kan? Kali ini kami akan kongsikan dengan anda resepi roti john yang cukup mudah untuk cuba dirumah. Jom kita try! 1. Resepi Roti John Kebab Bahan-bahan 6 keping roti john pendek 6 keping … Jom kita cuba →

4 Resepi Roti Sosej Simple (Cheese Gulung & Mayonis)

Resepi Roti Sosej

Jika pergi ke bakery shop pasti roti sosej yang menjadi pilihan kan? Bukan yang dewasa je minat, malahan kanak-kanak pun sama. Paling best bila sos yang banyak disalut di atas roti sosej tersebut. Kali ini kami ingin kongsikan resepi roti sosej untuk anda. Jom kita try! 1. Resepi Roti Sosej Ala-Ala Kedai Kek Bahan-bahan 2 … Jom kita cuba →

4 Resepi French Toast (Idea Sarapan Pagi Yang Mudah)

Resepi French Toast

Kadang-kadang kita sendiri dah kekeringan idea untuk sarapan pagi kan? Kali ini kami akan bantu anda dengan resepi french toast yang cukup mudah ini. Sebenarnya dalam bahasa mudahnya ialah roti bakar tapi diolah mengikut kreativiti masing-masing. Jom baca bersama.   1. Resepi French Toast Madu Bahan-bahan 2 biji telur 1/2 cawan fresh milk 1 sudu … Jom kita cuba →

4 Resepi Roti Croissant (Pelbagai Menu Yang Mudah dan Sihat)

Resepi Roti Croissant

Jika anda peminat roti croissant, resepi kali ini kami sediakan khas untuk anda. Resepi roti croissant ini boleh dibuat dalam pelbagai versi jika anda seorang yang kreatif. Jom baca sampai habis resepi ini. 1. Resepi Roti Ayam/Croissant Bread Inti Ayam Bahan-bahan Isi ayam Mayonise Serbuk lada hitam Bawang holland cincang Perahan asam limau nipis/lemon Garam … Jom kita cuba →

4 Resepi Roti Gardenia (Menggunakan Lebihan Roti Potong)

Resepi roti gardenia

Roti putih biasanya memang cepat expired. Kadang-kadang dah tak tahu nak makan dengan apa roti ni. Jemu juga jika selalu makan dengan telur atau peanut butter kan. Jom cuba pelbagai resepi roti Gardenia yang kami kongsikan ini, selepas ini mesti tak sempat nak expired pun roti, mesti laku. Resepi-resepi ini juga senang sahaja nak buat. Jom tengok. 1. Resepi Roti Gardenia … Jom kita cuba →

4 Resepi Cinnamon Roll (Bau Roti Yang Harum Semerbak)

Resepi Cinnamon Roll

Cinnamon roll juga boleh dikatakan makanan roti yang viral sekarang. Mana-mana kedai pastriy pasti ada yang menjual cinnamon roll. Kali ini kami kongsikan dengan anda resepi cinnamon roll yang lazat. 1. Resepi Cinnamon Roll Mudah dan Sedap Pasti Licin Bahan-bahan Roti prata/canai instant Kawanku Cinnamon powder /serbuk kayu manis Butter Gula perang   Cara buat … Jom kita cuba →

3 Resepi Kacang Pool (Buat Roti, Sarapan Ala Johor Bahru)

Resepi kacang pool

Kacang Pool merupakan menu yang cukup popular untuk sarapan pagi di Johor Bharu. Menu sampingan yang dihidangkan bersama kacang pool ini ialah roti bakar putih yang tebal. Apa kata anda cuba pula resepi kacang pool yang kami sediakan ini, tak perlu lagi nak ke Johor Bahru untuk merasa kacang pool yang sedap ini. Jom kita … Jom kita cuba →

4 Resepi Roti Chicken Floss (Gebu, Lembut dan Enak)

Resepi roti chicken floss

Antara pilihan orang ramai jika ke bakeri ialah roti chicken floss. Rasa roti yang lembut dan berlemak bersama chicken floss yang pedas memberikan rasa yang lengkap dan enak dimakan bila-bila masa. Di sini kami kongsikan resepi roti chicken floss untuk anda cuba. Jom kita tengok. 1. Resepi Roti Chicken Floss Goreng Bahan-bahan A 1 cawan … Jom kita cuba →

3 Resepi Roti Titab (Untuk Sarapan Pagi, Rasa Ala Kopitiam)

Resepi roti titab

Kalau anda datang ke Kelantan, wajib cuba roti titab. Memang cukup banyak dijual dan sangat popular di sana. Namun, tidak perlu sampai ke sana untuk merasa. Anda sebenarnya boleh buat sendiri di rumah untuk dimakan seisi keluarga terutama sekali ketika sarapan pagi. Bahan yang diperlukan pun mudah nak cari. Jom  kami kongsikan beberapa resepi roti … Jom kita cuba →

4 Resepi Dorayaki (Lembut & Gebu, Ikut Sukatan Cawan)

Kuih Dorayaki

Dorayaki sangat sinonim dengan anime kegemaran rakyat Malaysia iaitu Doraemon. Selalu kita tengok Doraemon sahaja yang makan, kan? Kali ini jom kita makan pula. Kami kongsikan resepi dorayaki yang mudah sahaja untuk anda cuba. 1. Resepi Dorayaki Bahan-bahan 3 biji telur 1/4 cawan gula 2 sudu susu pekat manis 2 sudu minyak masak 1/2 cawan … Jom kita cuba →

3 Resepi Roti Canai (Gebu, Lembut dan Confirm Jadi)

Resepi roti canai

Roti canai yang gebu dan lembut apabila makan bersama kuah kari atau dal cukup menaikkan selera ketika makan. Resepi roti canai ini cukup mudah dibuat. Dengan tekstur yang gebu, pasti anak-anak suka. Jom kita try! 1. Resepi Roti Canai Homemade Bahan-bahan 1 kilo tepong 3 sudu besar susu pekat 1 sudu besar gula pasir Sedikit … Jom kita cuba →

3 Resepi Roti Puri (Cara Buat Guna Sukatan Cawan, Tanpa Yis)

Resepi roti puri

Roti poori biasanya kita boleh order di kedai-kedai mamak. Tapi, kalau teringin mahu makan sendiri di rumah yang tertanya lebih sedap apabila dicicah dengan sambal sardin, boleh cuba resepi roti puri ini. Jom kita try! 1. Roti Puri Sambal Sardin & Kentang Bahan-bahan 1 cawan tepung gandum 1 sudu kecil garam 1 sudu besar minyak … Jom kita cuba →