4 Resepi Puding Buah (Rasa Manis dan Sejuk)

Resepi Puding Buah

Anda tercari-cari idea resepi yang mudah untuk dijadikan sebagai punca pendapatan? Kalau tidak pun, hanya sekadar buat pencuci mulut sendiri pun boleh juga. Jom cuba resepi puding buah ini, cukup mudah nak buat dan pasti memikat hati sesiapa sahaja yang melihatnya. Jom kita try! 1. Resepi Puding Buah-buahan Bersos Kastard Bahan-bahan Puding Masak sepeket serbuk … Jom kita cuba →

4 Resepi Fruit Cocktail (Lagi Sedap Kalau Ada Buah Segar)

Resepi Fruit Cocktail

Waktu panas memang sedap bila dapat minum fruit cocktail, boleh sejuk tekak kan? Resepi fruit cocktail sungguh mudah nak buat, tidak menggunakan bahan yang banyak. Tekak anda pun dah kering kan? Jom baca resepi ini. 1. Resepi Filipino Fruit Cocktail Bahan-bahan Whipping cream Mix fruit cocktail Susu pekat Cara buat Filipino Fruit Cocktail Sediakan bekas, … Jom kita cuba →

4 Resepi Jagung Manis Dalam Tin (Manis & Lemak Berkrim)

Resepi Jagung Manis

Jika ke pasar malam antara makanan yang wajib beli ialah jagung yang disapu dengan planta, tidak kira lah jagung bakar atau jagung rebus. Makan panas -panas memang sedap. Kali ini kami kongsikan resepi jagung manis untuk anda cuba sendiri dirumah. Bolehlah berjimat. Jom kita try! 1. Resepi Jagung Manis Dalam Tin Kalau ada buah jagung … Jom kita cuba →

4 Resepi Air Cocktail (Sedap Letak Buah & Soda)

Resepi Air Cocktail

Resepi air cocktail ini memang simple sahaja bahan-bahan yang diperlukan. Paling best bila dapat minum pada waktu terik memang mengancam habis. Resepi ini juga paling senang nak buat jika ada potluck dengan rakan-rakan anda. Jom kita try! 1. Resepi Air Cocktail Soda Mudah Bahan-bahan 1 tin cocktail 1 tin susu cair 1 cwn ais soda 1/2 … Jom kita cuba →

4 Resepi Fruit Tart (Penuh dengan Buah-buahan Segar)

Resepi Fruit Tart

Jika sebelum ini kami ada kongsikan  Resepi Cheese Tart, kali ini resepi yang sama cuma topping sahaja yang berbeza. Resepi fruit tart yang menggunakan pelbagai buah-buahan segar sebagai topping. Bagi shell tart pula, anda boleh membeli terus dari kedai ataupun buat sendiri. Jom kita try!   1. Resepi Tart Buah-buahan Bahan-bahan Shell tart – boleh … Jom kita cuba →

4 Resepi Puding Trifle (Mudah dan Sesuai Untuk Minum Petang)

Resepi Puding Trifle

Jika anda mencari idea untuk buat minum petang, apa kata anda cuba resepi puding trifle ini. Resepi puding yang cukup mudah tanpa menggunakan banyak bahan, yang pasti anak-anak confirm suka kerana mempunyai pelbagai warna yang ada. Jom kita try! 1. Resepi Puding Trifle (Swiss Roll) Bahan-bahan Swiss roll (perasa pandan) 1 tin fruit cocktail (asingkan … Jom kita cuba →

4 Resepi Fluffy Pancake (Sarapan Pagi yang Simple dan Kenyang)

Resepi Fluffy Pancake

Resepi yang kami akan kongsikan ini sangat sesuai dengan sarapan untuk anak-anak, kami yakin yang mereka akan tambah berkali-kali. Menu sarapan mudah yang kami maksud kan ini ialah resepi fluffy pancake. Sarapan ini tidak terlalu berat jika di makan pada waktu pagi. Tambahan pula di hias dengan pelbagai topping yang menarik pada pancake mampu menarik … Jom kita cuba →

4 Resepi Donut Big Apple (Confirm Gebu dan Pelbagai Topping)

Resepi Donut Big Apple

Siapa sahaja yang tidak gemar dengan donut dari Big Apple, terkenal dengan kelembutan serta pelbagai variasi topping yang ada. Anda mencari resepi donut big apple? Jom kami kongsikan dengan ada. Selepas ini tak perlu lagi nak beratur untuk beli donut jenama Big Apple ini. Jom baca sampai habis. 1. Resepi Donut Ala-Ala Big Apple Bahan-bahan … Jom kita cuba →

4 Resepi Buko Pandan Original (Cara Buat Yang Simple)

Resepi buko pandan

Baru-baru ini, pencuci mulut dari Filipina ini memang agak terkenal. Rasanya yang berlemak manis dan dinikmati sejuk-sejuk memang digemari rakyat Malaysia terutama rakyat negeri Sabah. Selain ambuyat Sabah yang popular, jom tengok resepi buko pandan yang kami kongsikan ini. Boleh anda cuba buat sendiri nanti. Jom kita try! 1. Resepi Buko Pandan Bahan-bahan Agar-agar Pewarna … Jom kita cuba →

4 Resepi Panna Cotta (Dessert Dari Italy, Confirm Tak Cukup Satu)

Resepi Panna Cotta

Mungkin masih ramai lagi yang tidak mengenali dessert yang bernama panna cotta ini. Dessert ini dikatakan berasal dari Italy dan telah menjadi salah satu favourite dessert disini. Jangan risau kali ini kami akan berkongsikan dengan anda resepi panna cotta yang cukup mudah ini. Jom baca sampai habis. 1. Resepi Panna Cotta Sirap Rose Bahan-bahan 2 … Jom kita cuba →

3 Resepi Pavlova Mini (Saiz Kecil Cukup Mudah Nak Buat)

Resepi Pavlova Mini

Selalunya jika anda makan pavlova bersaiz besar kan? Kali ini kami ingin kongsikan dengan resepi pavlova mini yang mudah untuk anda buat jika mempunyai majlis keraian. Kerana tidak semua yang gemar dengan pavlova.  Tak adalah pembaziran yang berlaku kan? Jom kami kongsikan. 1. Resepi Pavlova Mini / Comey Bahan-bahan 6 biji putih telur (telur gred … Jom kita cuba →

4 Resepi Halwa Maskat (Sajian Tradisional Yang Semakin Hilang)

Resepi halwa maskat

Hidangan halwa maskat merupakan antara manisan terkenal pada zaman dahulu. Hidangan ini sering disalah sebut seperti dodol kerana cara buat dan rupanya lebih kurang sama. Jom tengok resepi halwa maskat ini. Cara buatnya memang agak payah dan cerewet, tetapi wajib dicuba rasanya. 1. Resepi Halwa Maskat Bahan-bahan 600g tepung gandum 1.8kg gula pasir 1 cawan … Jom kita cuba →