8 Resepi Sizzling Yee Mee Simple (Sedap & Mudah Nak Buat)

Resepi Sizzl;ing Yee Mee

Jika singgah makan di food court shopping mall, antara menu yang popular ialah sizzling yee mee. Singgah sahaja di depan kedai boleh bau keharuman kuah sizzling tersebut. Apa yang menarik, yee mee akan dibuat di depan kita sendiri. Jom kami kongsikan resepi sizzling yee mee untuk anda, mana tahu boleh buat sumber income! Jom kita … Lihat resipi →

3 Resepi Ayam Masak Sos Tiram Simple Ala Cina (Letak Halia)

Resepi ayam masak sos tiram

Bila tengok dalam peti ais ada lagi bahan ayam yang tak terusik. Takut dibiarkan lama dalam freezer tu jadi membazir. Tekak pula tiba-tiba nak makan resepi yang rasa basah dan masin-masin ala-ala Cina atau Chinese style. Ha, apa kata cuba ikut resepi ayam masak sos tiram ini. Jom kita try! 1. Resepi Ayam Masak Sos … Lihat resipi →

4 Resepi Xiao Long Bao (Sup Dumpling Chinese Style)

Resepi Xiao Long Bao

Sebaik sahaja anda melihat nama resepi mesti anda sedikit pelik kan? Baiklah izinkan kami memberi sedikit pengenalan mengenai resepi xiao long bao ini. Resepi ini merupakan makanan tradisi masyarakat Cina. Xiao long bao merujuk kepada dumpling atau ladu yang dikukus pada bakul tradisi mereka. Kali ini kami kongsikan resepi xiao long bao atau juga sup … Lihat resipi →

4 Resepi Mee Wantan (Sup Chinese Style & Kicap)

Resepi Mee Wantan

Bukan senang nak mencari mee wantan yang halal dan sesuai dengan selera orang “kita”. Seperti yang anda tahu, selain dumpling, mee wantan adalah salah satu Chinese food di Malaysia, dan telah menjadi makanan kegemaran orang Melayu kerana halal. Tetapi anda jangan risau pada kali ini kami akan kongsikan dengan anda resepi mee wantan yang anda … Lihat resipi →

4 Resepi Dumpling Ayam (Simple, Mudah & Sedap: Chinese Style)

Resepi Dumpling Ayam

Anda peminat dumpling ayam? Susah nak cari dumpling ayam yang betul-betul kena dengan selera anda di luar? Kali ini kami akan kongsikan dengan anda resepi dumpling ayam untuk anda cuba sendiri dirumah. Jimat poket anda! Jom kita try! 1. Resepi Dumpling Ayam Rebus Bahan-bahan Doh Tepung pulut dan Tepung gandum Garam Inti Isi ayam Bawang … Lihat resipi →

4 Resepi Ayam Kam Heong (Chinese Style, Tapi Pedas)

Resepi ayam kam heong

Jika anda suka makan di Restoran Masakan Cina, pasti akan terjumpa dengan menu ini. Resepi ayam kam heong ini merupakan hidangan yang seakan ayam masak kicap, tetapi lebih pedas dan berempah. Hidangan ini juga agak berkuah sedikit tetapi juga boleh dimasak agak kering. Kami kongsikan resepi ayam kam heong mudah dan senang untuk anda. 1. … Lihat resipi →

3 Resepi Sup Ketam (Sedap & Power, Sesuai Untuk Demam Denggi)

Resepi sup ketam

Resepi sup ketam dikhabarkan boleh merawat pelbagai penyakit antaranya ialah demam denggi, selain itu juga sup ketam nipah juga dikatakan dapat menguatkan imuniti dan mengelakan dari simptom Covid-19. Tidak salah jika ikthtiar dengan pelbagai cara untuk merawat penyakit yang ada. Izin kan kami berkongsi dengan anda pelbagai resepi sup ketam tersebut. 1. Resepi Sup Ketam … Lihat resipi →

3 Resepi Sup Telur (Cara Buat & Masak Yang Simple)

Resepi sup telur

Kebiasaanya makan paling ringkas, itulah paling sedap untuk dimakan. Bila cakap tentang sup telur, nama menu pun dah cukup mudah. Apabila dimakan sekali bersama nasi panas, cukup membangkitkan selera. Resepi sup telur temasuk Chinese style ini juga senang untuk dibuat dan bahan-bahan yang digunakan juga amat mudah didapati. Izinkan kami berkongsi resepi sup telur yang … Lihat resipi →

4 Resepi Dimsum Halal (Resipi Beserta Sos)

Resepi dimsum halal

Sejak dua menjak ini, semakin popular masakan tradisional kaum Cina ini. Ada juga yang mencari resepi dimsum halal untuk dibuat dan dijual. Di sini kami kongsikan resepi ini untuk anda. 1. Resepi Dimsum Halal Homemade Beserta Sos Bahan-bahan inti 6 ketul isi ayam Isi udang Lobak merah (dicincang) 1 labu bawang holland (dicincang) Daun sup … Lihat resipi →

Resepi Bihun Sup Chinese Style (Mee Hoon Soup Cina Simple)

Resepi bihun sup Chinese style

Selalunya, kalau makan mihun sup, kita akan makan jenis yang biasa. Senang cerita, yang kita biasa jumpa di Hentian Rehat dan Rawat di Lebuhraya Utara Selatan (PLUS), Lebuhraya Pantai Timur (LPT) dan lain-lain lagi. Untuk kelainan, apa kata cuba resepi bihun sup Chinese style pula. Yang ini memang tak ada jual di R&R. Kami faham, … Lihat resipi →

4 Resepi Nasi Ayam Hainan Simple (Chinese Style)

Resepi nasi ayam Hainan

Antara menu kegemaran makanan tengah hari ialah nasi ayam hainan. Selain nasinya yang sedap, ayamnya juga berkhasiat dengan cara masakan rebusan. Kami kongsikan resepi nasi ayam hainan untuk anda cuba sendiri. Jom lihat perkongsian kami. 1. Resepi Nasi Ayam Hainan Bahan-bahan nasi ayam 2 1/2 cawan beras wangi 1/2 cawan beras pulut 2 sudu besar … Lihat resipi →