5 Resepi Telur Separuh Masak (Guna Air Fryer Pun Boleh)

Resepi Telur Separuh Masak

Telur separuh masak nampak senang, tapi jika salah teknik merebus memang tak jadi seperti yang kita inginkan. Tidak mengapa, kami akan bantu dengan resepi yang akan kami kongsikan ini Jom kita try!. 1. Resepi Telur Separuh Masak Bahan-bahan Telur Air Cara buat Telur Separuh Masak Rebus air sampai mendidih. Dah mendidih tutup api. Letak telur … Jom kita cuba →

4 Resepi Telur Bungkus (Simple Tapi Mengenyangkan)

Resepi Telur Bungkus

Resepi telur bungkus ini nampak je simple, tapi bila dah makan boleh bertambah nasi. Bahaya juga sebenarnya resepi yang simple seperti ini kan? Kali ini kami kongsikan dengan anda resepi telur bungkus yang mudah nak buat. Jom baca. 1. Resepi Telur Bungkus Ayam Bahan-bahan Isi ayam cincang Sayur campur Bawang holland Bawang putih. Cili kisar … Jom kita cuba →

4 Resepi Egg Roll (Ada Tekniknya, Mudah Sahaja)

Resepi egg roll

Resepi egg roll ini sangat menarik, ia boleh dijadikan sarapan, lauk untuk makan tengah hari dan juga makan malam. Cara nak buat egg roll ini juga sebenarnya mudah walaupun anda kena menggunakan teknik yang betul. Jangan risau, kami kongsikan caranya. Jom kita try! 1. Resepi Egg Roll Chicken Floss Bread Bahan-bahan 200g air 1 biji … Jom kita cuba →

4 Resepi Egg Tofu (Pelbagai Rasa, Enak Belaka)

Resepi Egg Tofu

Egg tofu atau tofu telur ini merupakan salah satu bahan yang berkhasiat dan kaya dengan protein. Resepi egg tofu juga sangat mudah dibuat, walaupun nampak ringkas tetapi sangat enak dimakan bersama nasi panas. Jika anda tiada selera, cubalah pelbagai resepi yang kami kongsikan ini. Pasti berselera! 1. Resepi Egg Tofu Masak Sos Tiram Bahan-bahan 1 batang … Jom kita cuba →

4 Resepi Telur Masak Kicap Simple (Sedap, Confirm Tambah Nasi)

Resepi telur masak kicap

Resepi simple seperti telur masak kicap ini antara resepi yang nampak biasa, tetapi kalau dimakan memang bertambah nasi. Di sini kami kongsikan beberapa resepi telur masak kicap yang memang sedap. Nak buat pun mudah, bahan memang ada di dapur. Bukan sahaja resepi ini sesuai dengan orang bujang, orang yang dah berkahwin pun boleh masak. Jom … Jom kita cuba →

4 Resepi Rasam (Berkhasiat, Boleh Melegakan Selsema Dan Sakit Tekak)

Resepi rasam

Rasam merupakan antara makanan berkhasiat dari masyarakat India. Rasam ini dikatakan boleh membantu melegakan sakit tekak, batuk dan selsema. Resepi rasam ini juga sangat mudah dan senang. Rasam enak dimakan bersama nasi panas, ikan goreng dan ikan masin. Rasanya cukup lengkap dengan masam dan berempah. Jom tengok resepi rasam yang kami kongsikan ini. 1. Resepi … Jom kita cuba →

3 Resepi Omelette (Sedap, Feeling Macam Hotel 5 Star)

Resepi omelette

Omelette atau juga disebut sebagai telur dadar ini boleh dimakan tidak kira masa dan waktu. Tapi, paling panjang beratur ialah ketika waktu sarapan pagi di hotel. Semua orang nak makan omelette panas-panas. Kini, tak perlu check-in hotel pun. Waktu pagi kalau anda nak cepat, boleh lah cuba resepi omelette ini. Confirm kenyang. Izinkan kami berkongsi beberapa … Jom kita cuba →

3 Resepi Sup Telur (Cara Buat & Masak Yang Simple)

Resepi sup telur

Kebiasaanya makan paling ringkas, itulah paling sedap untuk dimakan. Bila cakap tentang sup telur, nama menu pun dah cukup mudah. Apabila dimakan sekali bersama nasi panas, cukup membangkitkan selera. Resepi sup telur temasuk Chinese style ini juga senang untuk dibuat dan bahan-bahan yang digunakan juga amat mudah didapati. Izinkan kami berkongsi resepi sup telur yang … Jom kita cuba →

3 Resepi Telur Bistik (Sangat Simple, Mudah dan Berkhasiat)

Resepi telur bistik

Kalau dah kering idea menu tak tahu nak masak, apa kata cuba resepi telur bistik. Resepi yang sangat mudah tapi cukup menyelerakan. Jom kami kongsikan beberapa resepi telur bistik untuk anda. 1. Resepi Telur Bistik Koboi Bahan-bahan 5-6 biji telur(goreng mata kerbau) 1 biji bawang besar hiris 5 ulas bawang putih hiris Sedikit halia hiris … Jom kita cuba →