4 Resepi Maggi Goreng Tanpa Perencah (Simple Tapi Padu)

Resepi Maggi Goreng Tanpa Perencah

Kalau pergi kedai mamak, confirm anda akan pesan Maggi goreng kan? Maggi goreng mamak ini memang berlainan rasanya dengan kedai lain, sampai boleh jadi ketagih. Perencah Maggi sebenarnya tak berapa baik untk anak-anak, jadi resepi ini memang sesuai untuk anda yang mempunyai anak peminat Maggi. Kali ini kami kongsikan resepi Maggi goreng tanpa perencah confirm sihat … Jom kita cuba →

5 Resepi Udang Masak Merah (Ada Rasa Manis & Pedas)

Resepi Udang Masak Merah

Kebiasaanya udang memang sesuai dimasak dengan pelbagai jenis lauk. Selain udang buttermilk dan udang goreng kunyit, resepi udang masak merah juga sentiasa menjadi rujukan untuk hidangan kegemaran sekeluarga. Jom kita try! 1. Resepi Udang Masak Merah Madu 500g udang (saiz sederhana) 1 biji bawang besar (dipotong bulat) 1 sb kismis 2 sb madu 1 sb … Jom kita cuba →

3 Resepi Ayam Masak Sos Tiram Simple Ala Cina (Letak Halia)

Resepi ayam masak sos tiram

Bila tengok dalam peti ais ada lagi bahan ayam yang tak terusik. Takut dibiarkan lama dalam freezer tu jadi membazir. Tekak pula tiba-tiba nak makan resepi yang rasa basah dan masin-masin ala-ala Cina atau Chinese style. Ha, apa kata cuba ikut resepi ayam masak sos tiram ini. Jom kita try! 1. Resepi Ayam Masak Sos … Jom kita cuba →

4 Resepi Eclair (Biskut & Kek Dari Perancis)

Resepi Eclairs

Biskut eclairs yang berasal dari Perancis ini merupakan resepi berasaskan pastri doh yang diisi dengan krim dan di atasnya mempunyai pelbagai topping yang menarik. Selalunya resepi eclair mempunyai toppings coklat yang cukup sedap. Izinkan kami berkongsi resepi ini. 1. Resepi Eclair Bahan-bahan Puff eclair  300 ml air 160g butter 2 sb gula 1 sdt esen … Jom kita cuba →

4 Resepi Meatball IKEA Simple (Bebola Daging Ala Swedish)

Resepi Meatball IKEA

IKEA merupakan tempat atau gudang yang menjual pelbagai perabot, tapi apa yang paling menarik jika datang ke IKEA anda wajib singgah di kafe IKEA. Mereka menyajikan pelbagai makanan yang menarik untuk anda. Salah satu menu popular ialah meatball serta kuahnya yang cukup pekat. Kali ini kami kongsikan resepi meatball IKEA untuk ada, mudah sahaja cara … Jom kita cuba →

4 Resepi Chicken Chop Simple (Mudah, Sedap & Rangup)

Resepi Chicken Chop

Bila dah jemu dengan nasi, apakata anda cuba resepi chicken chop pula. Makan pula bersama kentang goreng dan coleslaw cukup menaikkan selera. Paling penting dalam resepi ini ialah sos. Maka, sos blackpepper adalah pilihan kami yang menjadi king dalam menu ini. Jom kita cuba. 1. Resepi Chicken Chop Sos Prego Chicken Mushroom Bahan-bahan Ayam Perap … Jom kita cuba →

4 Resepi Egg Tart Portugis (Mudah Nak Buat & Jimat)

Resepi Egg Tart

Ramai yang gemarkan Portugis egg tart, ini kerana apabila makan kulitnya  mudah rapuh dan bau pastri ini saja sudah memikat hati. Harga satu biji egg tart ini boleh tahan juga di kedai, jom kami kongsikan resepi egg tart yang anda boleh cuba di rumah. Jimat dan puas hati. Jom kita try! 1. Resepi Egg Tart … Jom kita cuba →

4 Resepi Cucur Udang (Confirm Rangup & Sedap)

Resepi Cucur Udang

Kuih cucur udang ini boleh dinikmati dengan dua pilihan kuah iaitu kuah kacang dan juga kuah merah. Resepi cucur udang juga boleh dimakan ketika waktu pagi atau petang. Jika dapat cucur udang yang rangup memang sedap. Tak semua yang tahu teknik yang betul untuk membuatnya. Kali ini kami akan berkongsi bagaimana untuk mendapatkan cucur udang … Jom kita cuba →

4 Resepi Lempeng Kelapa (Tebal, Gebu dan Mudah Nak Buat)

Resepi Lempeng Kelapa

Lempeng kelapa memang sesuai dimakan bersama sambal tumis, memang boleh terangkat. Jika sebelum ini kami pernah kongsikan resepi lempeng, kali ini jom kami ingin kongsikan dengan anda pula resepi lempeng kelapa yang gebu ini. Jom kita try! 1. Resepi Lempeng Kelapa Bahan-bahan Tepung gandum 3 cawan Telur gred B 1 bj Kelapa parut 1 senduk Garam … Jom kita cuba →

4 Resepi Homemade Pizza Lembut (Mudah & Jimat, Anak Suka)

Resepi Pizza Homemade

Anda mencari resepi pizza homemade? Kali ini kami akan kongsikan resepi pizza yang cukup mudah dan anda boleh cuba sendiri dirumah. Paling best jika anda buat sendiri pizza ini ialah anda boleh letak seberapa banyak toppings yang anda mahukan, tak perlu lagi nak beli di kedai. Jimat dan mengenyangkan perut anda. Jom baca sampai habis. … Jom kita cuba →

4 Resepi Apam Kuah Terengganu (Sedap & Berkuah)

Resepi Apam Kuah Terengganu

Bila datang ke Terengganu wajib untuk mencuba semua makanan yang ada. Orang Terengganu masih mengekalkan lagi resepi turun-menurun mereka, jadi tidak hairan di sini terdapat makanan yang kita jarang jumpa. Kali ini kami kongsikan resepi apam kuah terengganu untuk anda. Jom kita try! 1. Resepi Apam Kukus Terengganu Bahan-bahan Apam kukus 250g tpg beras 250g … Jom kita cuba →

4 Resepi Ayam Goreng McD (Homemade Ala McDonalds)

Resepi Ayam Goreng MCD

Jika anda craving dengan ayam goreng McD, apakata anda buat sendiri resepi ayam goreng McDonalds ini di rumah. Bukan sahaja dapat berjimat tapi puashati kerana anda boleh tentukan tahap kepedasan yang anda suka. Nak buat ayam ala ala McD ini pun tidak lah susah mana, paling penting bahan yang mudah didapati. Jom baca resepi ini. … Jom kita cuba →